Friday, January 8, 2016

Judo/Sambo: Volleyball Olympic Qualification 2016







За втора поред година България ще бъде представена от два национални отбора по волейбол за мъже. Старши треньорът Пламен Константинов ще селектира около 32-33 състезателя. Единият тим ще участва в Световната лига, а другият - в Европейската. Досега България не е имала представител при мъжете в континенталното състезание. Женският ни отбор участва в няколко издания и дори игра финал.
За участието в Европейската лига настоява самият Константинов, който иска повече млади играчи да трупат опит в международни срещи.
Двете състезания се засичат във времето, така че отново ще има щаб и за отбора, който ще ни представя на Стария континент. Предстои Пламен да избере треньор за тази селекция, в която ще попаднат основно млади състезатели.
Няма да бъде много по-различно и в първия отбор, който ще играе в елита на Световната лига.
С оттеглянето на някои от основните състезатели ще се наложи включването на някои младоци.
Със сигурност Константинов няма да може да разчита повече на досегашния капитан Владимир Николов, Андрей Жеков и Боян Йорданов.
Теодор Салпаров вече обяви, че е готов да помага при участие на европейско или световно първенство. Най-вероятно Световната лига ще пропусне и Тодор Алексиев, който все още не е обявил плановете си за националния отбор.
Форматът на Европейската лига ще стане ясен следващия петък. От българската федерация се надяват, че състезанието ще се проведе на разменено гостуване. Така ще има повече срещи в България, което е и една от причините за участие в турнира. Заради сменения формат на Световната лига националите няма да имат нито един мач у нас.
Има вероятност обаче и Европейската конфедерация да одобри формат с турнири в различни държави. При това положение би трябвало поне единият от тях да е в България.

Миналата година също имахме два отбора, като единият игра финал в група 2 на Световната лига, а другият взе сребро на първите в историята Европейски игри.




Judo/Sambo: Volleyball Olympic Qualification 2016: Volleyball players of the national team of Germany left no chance for a visa to the Rio 2016 team tough Serbia. Coached by Vital Haney tea...

No comments:

Post a Comment